Reizen

Op vakantie naar Andalusië?

Op vakantie naar Andalusië
Andalusië is momenteel een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, maar gelukkig is dit gebied nog niet zo erg verkaast zoals gebieden aan de Costa Brava. De reden dat het tegenwoordig zo’n populair gebied is, is omdat er enorm veel te zien en te doen is. In deze blog over een vakantie naar Andalusië, lees je alles over wat je zeker niet moet missen gedurende je tijd in het mooie Zuid-Spanje.

Mooie steden in de omgeving

Andalusië is een gebied dat veel natuur kent, maar ook genoeg leuke steden heeft om te bezoeken. Steden zoals Sevilla, Granada, Cordoba en Malaga zijn absoluut de moeite waard om eens gezien te hebben. Authentieke steden met elk hun eigen karakter en bezienswaardigheden. Daarnaast is de badplaats Marbella ideaal voor een paar relaxte dagen aan de kust. Wanneer je  een rondreis naar Andalusië boekt, dan bezoek je zeker een aantal van deze steden.

Wandelen tussen prachtige gebergten in Andalusië

Andalusië kent prachtige wandelroutes door de gebergten heen. De Sierra Nevada bijvoorbeeld. Met 16 bergtoppen boven de 3000 meter kun je dit gebergte letterlijk en figuurlijk niet ontwijken. In de zomer heerlijk om te wandelen, in de winter ideaal om te skiën. Voor elk niveau wandelaar is er wel een route te vinden.

De mogelijkheden

Andalusië ligt misschien wel helemaal in het zuiden van Spanje, maar binnen 2,5 uur vliegen ben je er zo. Als je er eenmaal bent, kun je ervoor kiezen om via een georganiseerde groepsreis het gebied met het openbaar vervoer te ontdekken, of met een huurauto zelf de boel te gaan verkennen. Als je met het vliegtuig gaat, is het geen probleem om je auto voor enige tijd op Schiphol te laten staan. Via de Lang Parkeren parkeerplaats, is je auto verzekerd van een goede en veilige parkeerplaats voor de tijd dat jij weg bent. Ook vallen de kosten hiervoor enorm mee. Voor zo’n acht dagen bewaakt parkeren betaal je ongeveer 50 euro.

Je houd misschien ook van..